Meer over IntoWords

Het is altijd goed om even te weten waar een programma vandaan komt en welke geschiedenis er achter zit. We vertellen er graag even iets meer over

Marktleider

IntoWords – L2S is op initiatief en met steun van het Ministerie van Onderwijs in Denemarken ontwikkeld en in de Scandinavische landen bekend sinds ca. 1995. In Denemarken beschikt 80% van de scholen over het programma. In Zweden en Noorwegen is dat percentage iets lager – het programma werd daar ook later geïntroduceerd, maar ook in deze landen is het programma marktleider. In Nederlands kennen we L2S ondertussen ook al een heel aantal jaren. De waardering voor dit programma is hoog.

IntoWords biedt ondertussen voor de belangrijkste (onderwijs-) platforms een oplossing voor lezen en schrijven in heel veel situaties.

Totaaloplossing

IntoWords biedt een totaaloplossing voor lezen en schrijven en dat is een van de redenen dat het programma zo hoog gewaardeerd wordt. Alle onderdelen zijn op zichzelf al waardevol, maar het is de combinatie van eigenschappen (niet alleen lezen maar ook een oplossing bij het schrijven) die er een ijzersterk geheel van maakt.

Nederland

Voor Nederland is het programma volledig aangepast naar de Nederlandse situatie. Daarbij zijn de Nederlandse taalregels en de hier veel gemaakte taalfouten in het programma verwerkt en zijn eigen Nederlandse woordenlijsten aangemaakt. Daarbij werd uitgegaan van het zeer uitgebreide Corpus Gesproken Nederlands van de Taalunie.

Kwaliteit

IntoWords is een kwaliteitsprogramma. Dat geldt zowel voor de veelzijdigheid als ook voor de stabiliteit en de betrouwbaarheid. Veel jongeren en volwassenen werken – allemaal op hun eigen manier – met IntoWords en profiteren van de ondersteuning die het programma hen biedt.