Scholen

IntoWords ondersteunt leerlingen met (o.a.) dyslexie goed bij hun lees- en schrijfproblemen, draagt bij aan de zelfredzaamheid en zorgt voor meer zelfvertrouwen. IntoWords is laagdrempelig en thuisgebruik is inbegrepen. En bovendien: de door school aangeschafte licenties kunnen ook door leerlingen thuis worden gebruikt, eventueel ook op hele andere devices. (Bijv. op school Chrome en thuis Windows – of omgekeerd!)

IntoWords leest alles voor

Het tempo van lezen bij leerlingen met dyslexie ligt vaak heel laag en de leerling komt vaak ook niet aan de vakinhoud toe. Met IntoWords kan de leerling het tempo beter bijhouden en zich ook bezighouden met de inhoud van de tekst. En daar gaat het toch om? Het doet er niet toe of teksten gemakkelijk of moeilijk zijn. IntoWords leest alles voor. Er zijn veel instelmogelijkheden. Het tempo van voorlezen is daar natuurlijk heel belangrijk bij.

Goede ondersteuning bij het schrijven

IntoWords ondersteunt ook bij het schrijven. Soms is er een woordenlijst, of een hele slimme woordvoorspeller. Per versie kan dat net even anders zijn, maar allemaal ondersteunen ze ook bij het schrijven! Als de leerling gebruik maakt van de woordvoorspelling bij het schrijven, dan kan IntoWords helpen om snel de moeilijke woorden aan te vullen. Er worden ook suggesties gegeven en in IntoWords kan ook het volgende woord worden voorspeld. Zo kan de leerling sneller betere teksten schrijven. De ingetypte teksten kunnen meteen worden gehoord, zodat eventuele fouten meteen verbeterd kunnen worden.

Grotere zelfredzaamheid – leren gaat beter

IntoWords draagt er vaak toe bij dat de zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen van de leerling met sprongen vooruit kan gaan. Op eigen kracht en in een hoger tempo nu de teksten wél aankunnen, dat is natuurlijk een prachtig uitgangspunt.

Gratis proefperiode

Voor scholen bestaat de mogelijkheid om vrijblijvend gratis een proefperiode aan te vragen. Dat is natuurlijk dé manier om bevestigd te krijgen dat de leerlingen inderdaad heel gemakkelijk met IntoWords uit de voeten kunnen. Ze zullen meteen ondersteuning hebben bij het lezen en het schrijven. Ook zal duidelijk worden dat het technisch allemaal naar behoren functioneert. Overleg even intern en vraag zo nodig toestemming: een proefperiode is dan vlot geregeld!

intowords-family

De IntoWords familie

Het doet er niet toe op welk device of platform je werkt, er is vast een IntoWords beschikbaar die speciaal daarvoor werd ontwikkeld.

Alle versies van IntoWords werken intuïtief, hebben hetzelfde uiterlijk en je bent er binnen enkele minuten mee aan de slag.

En: met je licentie kun je afwisselend op verschillende devices werken!