Dedicon

Als je met Dedicon-bestanden van schoolboeken wilt werken, dan kan dat. Er zijn drie soorten bestanden (formaten) waar IntoWords mee kan werken. Deze bestanden bestel je via Dedicon.

Dedicon zelf adviseert om van de speciale tekst-PDF’s voor IntoWords gebruik te maken. Om de Dedicon IntoWords bestanden van schoolboeken te kunnen benutten heb je een speciale viewer nodig. Deze is beschikbaar Windows en voor Chrome Cloud. Maar, er zijn dus meer oplossingen, zie daarvoor onderaan deze pagina.

We adviseren om gebruik te maken van de Online Viewer. Je kunt die gebruiken bij Windows, Chromebook, Mac en iPad.

VOOR CLOUD CHROME / maar zeker ook voor Windows, Mac en iPad:

De online PDF viewer kan meer dan alleen Dedicon bestanden openen. Klik hier om naar die viewer te gaan en daar een account te openen. Voor het gebruik van de viewer in combinatie de iPad is ook een handleiding beschikbaar op deze pagina.

VOOR WINDOWS:

Als je alleen met Windows werkt en ook regelmatig offline bent, vul dan hieronder je gegevens in en we sturen je een downloadlink voor die Windows viewer. LET WEL: dit is een zeer beperkte viewer. De online Cloud viewer kan veel meer. De viewer is gratis te gebruiken. De handleiding van de PDF viewer voor IntoWords PRO (=L2S 10) is HIER te downloaden. Neem de moeite om die even af te drukken.

Vul je e-mail adres in om de viewer aan te vragen:
E-mail adres:
Naam:
Naam School/Instelling:

Een aanvraag die is binnengekomen wordt automatisch meteen beantwoord. Geen bericht gezien? Vermoedelijk zit het bericht dan ergens in de spam/ongewenste e-mail. Daarnaast: soms willen virusscanners ook nog wel eens een melding geven. Bij twijfel: overleg even met ons.

ANDERE MOGELIJKHEDEN

Dedicon heeft nog twee mogelijkheden. Er zijn ook foto-PDF’s. Daar is geen tussenschakel bij nodig en via de Plaatjeslezer/Beeldlezer in IntoWords PRO (=L2S 10) of de Chrome Cloud versie kun je deze bestanden rechtstreeks laten voorlezen. (Foto’s en foto-PDF’s zijn ook om te zetten naar andere formaten.) Op zichzelf een prima oplossing, maar de oudere bestanden bij Dedicon zijn niet altijd van optimale kwaliteit.

Tenslotte biedt Dedicon ook nog zogenaamde Edu-tekst bestanden aan. Dit zijn eenvoudige bestanden die de opmaak van het boek missen. De tekst is prima, maar de opmaak is dus helemaal afwezig. Deze bestanden bevelen wij niet aan. Als er de tijd voor is, dan adviseren we om zelf even de eerste twee mogelijkheden rustig uit te proberen. Overleg eventueel ook even met de school of met ons. We adviseren graag!