Dedicon

Dedicon levert bestanden van schoolboeken die je meteen binnen IntoWords kunt gebruiken. Er zijn drie soorten bestanden (formaten) waar IntoWords mee kan werken, maar wat je nodig hebt zijn de echte dyslexiebestanden voor spraaksynthese voor IntoWords. Die bestanden zijn beveiligd en daarom heb je een speciale viewer nodig. Deze viewer is gratis beschikbaar. We adviseren je om gebruik te maken van onze Online Viewer. Je kunt die gebruiken bij Windows, Chromebook, Mac en iPad.

Dedicon heeft nog twee mogelijkheden. Er zijn ook foto-pdf’s. Via de Plaatjeslezer / Beeldlezer in IntoWords kun je deze bestanden rechtstreeks laten voorlezen. Tenslotte biedt Dedicon ook nog zogenaamde Edu-tekst bestanden aan. Daar is de opmaak helemaal afwezig. Deze bestanden bevelen wij niet aan.

BESTELLEN VAN BOEKEN BIJ DEDICON

Als je boeken bestelt bij Dedicon, zorg dan dat je de isbn’s van de boeken bij de hand hebt. Bij het bestellen blijkt af en toe dat het specifieke IntoWords dyslexiebestand niet beschikbaar is. Het boek is dan (nog) niet door Dedicon bewerkt. Vaak wordt dan een foto-pdf als alternatief aangeboden.

Een foto-pdf is een gewone scan van pagina’s. Via de Plaatjeslezer / Beeldlezer kun je daaruit rechtstreeks laten voorlezen, maar het gebruiksgemak is minder. Foto-pdf’s kun je uiteraard met een kopieermachine/scanner ook zelf maken.

Na de levering door Dedicon is het even opletten. De bestanden die je ontvangt zijn vaak “ingepakt”. Dat betekent dat ze eerst “uitgepakt” moeten worden: unzippen dus. Vraag daarvoor eventueel even technische bijstand aan de ict-er. Daarna zijn de bestanden beschikbaar. Grote boeken zijn soms opgeknipt in delen.

Als je de boeken in een gewone pdf-viewer wilt openen, dan zal dat niet lukken. Je krijgt foutmeldingen. De bestanden zijn beschermd. Ga naar onze Cloud-viewer, open daar een gratis account en open ze daar. Als onze Viewer het bestand niet kan/wil inlezen, dan heb je mogelijk een foto-pdf toegestuurd gekregen. In dat geval kun je het bestand rechtstreeks in iedere pdf-viewer openen, maar je kunt geen regels selecteren. Zoals gezegd: niet de mooiste oplossing.

Samengevat:
• Bestel uitdrukkelijk dyslexiebestanden voor IntoWords.
• Unzip eventueel de geleverde bestanden en sla deze op.
• Lees de boeken in onze Online Cloud Viewer in. Als dat niet lukt, dan heb je waarschijnlijk foto-pdf’s ontvangen.
• Tekst binnen foto-pdf’s kun je met de Plaatjeslezer / Beeldlezer laten voorlezen.

DE VIEWER

Zoals gezegd adviseren we nadrukkelijk de Online Cloud Viewer. Meer daarover: klik HIER.

VOOR CLOUD CHROME / maar zeker ook voor Windows, Mac en iPad:

De online PDF viewer kan meer dan alleen Dedicon bestanden openen. Klik hier om naar die viewer te gaan en daar een account te openen. Voor het gebruik van de viewer in combinatie de iPad is ook een handleiding beschikbaar op deze pagina.

VOOR WINDOWS:

Als je alleen met Windows werkt en ook regelmatig offline bent, vul dan hieronder je gegevens in en we sturen je een downloadlink voor die Windows viewer. LET WEL: dit is een zeer beperkte viewer. De Online Cloud viewer kan veel meer. De handleiding van de Windows PDF viewer is HIER te downloaden. Neem de moeite om die even af te drukken.

Vul je e-mail adres in om de viewer voor Windows aan te vragen:
E-mail adres:
Naam:
Naam School/Instelling:

Een aanvraag die is binnengekomen wordt automatisch meteen beantwoord. Geen bericht gezien? Vermoedelijk zit het bericht dan ergens in de spam/ongewenste e-mail. Daarnaast: soms willen virusscanners ook nog wel eens een melding geven. Bij twijfel: overleg even met ons.