IntoWords Chrome

IntoWords is specifiek bedoeld voor scholen die in de cloud werken met de Chrome browser. Voor de snel oprukkende Chromebooks is dat natuurlijk een vanzelfsprekendheid, maar ook op andere platforms kan de Chrome browser worden benut. IntoWords werkt ook op Windows, Apple, of Linux, in combinatie met de Chrome-browser.

IntoWords voor Chrome: wat is het?

De IntoWords extensie voor Chrome is een zwevende werkbalk binnen die webbrowser waarmee teksten kunnen worden voorgelezen (tal van instelmogelijkheden en talen). Ook is er zeer geavanceerde ondersteuning bij het schrijven.

IntoWords is een toevoeging aan de werkbalk van Chrome (extensie). Activeren gebeurt via een inlogscherm.

IntoWords leest teksten voor vanaf Internetpagina’s, maar ook bijvoorbeeld in Google Docs. Ook teksten in Office 365, of tekst-pdf’s worden voorgelezen. Binnen het programma is ook een PDF-app beschikbaar. Daarmee kunnen tekst-pdf’s niet alleen worden gelezen, maar er kan ook op worden ingevuld (werkbladen!). De snelheid kan daarbij worden aangepast en er kan uit verschillende stemmen worden gekozen. Bij het schrijven is er ook volledige ondersteuning. Er is daarbij niet alleen een woordenlijst, maar ook een hele slimme woordvoorspelling beschikbaar.

IntoWords Chrome is een nieuw programma in de lijn van de succesvolle L2S programmatuur. Voor informatie over dat programma verwijzen we naar die website (www.L2S.nl).

Om op gang te komen ondersteunen we met een filmpje over het instellen van de extensie (zie in de kolom rechts). Dat gaat heel snel en is vaak binnen enkele minuten al afgerond.