Schrijven

IntoWords ondersteunt ook bij het schrijven. Soms is er een woordenlijst, of een hele slimme woordvoorspeller. Per versie kan dat net even anders zijn, maar allemaal ondersteunen ze ook bij het schrijven!

Voorspellen

Als je gebruik maakt van de woordvoorspelling bij het schrijven, dan kan IntoWords helpen om snel de moeilijke woorden aan te vullen. Er worden ook suggesties gegeven en in IntoWords kan ook het volgende woord worden voorspeld. Zo kun je sneller en beter teksten schrijven. De ingetypte teksten kun je meteen ook horen. Eventuele fouten kunnen dus meteen verbeterd worden.

De woordvoorspelling kan per versie van IntoWords iets verschillen. Het onderstaande geldt voor de IntoWords Chrome versie.

Bij het typen wordt de tekst meteen uitgesproken. Je kunt zelf kiezen hoe dat gaat. Ga daarvoor naar de lange werkbalk en klik SCHRIJVEN aan. Kies hier wat je uitgesproken wilt hebben tijdens het schrijven. Je kunt kiezen tussen het uitspreken van ieder woord, de gehele zin, of voor allebei.

Suggesties – Volgend woord

Er is belangrijke extra ondersteuning bij het schrijven van tekst beschikbaar. Klik daarvoor VOORSPEL aan in de korte werkbalk. De achtergrond wordt lichtblauw en er komt een extra venster op het scherm. Bovenin staan twee vakjes. Als je SUGGESTIES aanklikt (en de ondergrond daar lichtblauw wordt) dan wordt bij het geven van de woordsuggesties niet alleen gekeken naar de exacte spelling, maar worden ook alternatieve suggesties gegeven. Zo zal bij het intypen van “sjo..” ook bijv. show en chocolade worden getoond. Klik een suggestie aan – en deze wordt meteen ingevuld! Als je VOLGEND WOORD aanklikt (en de ondergrond daar dus lichtblauw wordt) dan wordt na het typen van een woord vooruitgekeken naar het volgende woord. Als beide vakjes aangeklikt zijn, dan zal er tijdens het typen dus steeds afwisselend gekeken worden naar het woord waar je nu mee bezig bent en daarna naar het volgende woord.